mandag den 19. januar 2015

Kylling vendt i mandelrasp

Vi har altid spist meget kylling hjemme ved os og det er ikke altid sådant et stegt kyllingbryst vækker den helt store begejstring. Men ved hjælp af denne hjemmelavede rasp, blev kyllingen vel modtaget - selv af Tobias!

















Til familien på 5, brugte jeg:

700 g kyllingebryst
50 g mandler
1/2 tsk. karry
1 spsk. rugmel
salt og peber
2 æg
(1 par dråber sødemiddel)
Olivenolie til at stege i

Kyllingbrystene skæres i tynde fileter, et stort bryst kan nemt deles i 3 fileter. 

Mandler, karry, rugmel, salt og peber hakkes fint sammen i en blender indtil konsistensen bliver som lidt grov rasp. Æggene piskes sammen i en dyb tallerken. Ifølge den oprindelige opskrift (taget fra 'Spis maven flad') skal der være 2 spsk. Sukrin strø sukker i raspen, men da jeg ikke havde det, kom jeg i stedet for et par dråber sødemiddel i æggene.  Jeg ved ikke om det gør noget forskel for det endelige resultat...

De tynde fileter vendes først i æg og derefter i 'mandelrasp' og steges i lidt olivenolie på en middelvarm stegepande.

Jeg serverede denne sprøde salat til.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar