søndag den 28. december 2014

Salat med kål, bønner og nødder

I dag var en af disse dage, hvor jeg simpelthen ikke gad at købe ind og derfor besluttede at bruge det jeg havde i køleskab og frys. Efter julen med flere omgange flæskesteg og medister, hvor det eneste grøntsager vi har fået været rødkål og grønkål, havde vi lyst til en omgang frisk salat. Jeg kan godt lide at bruge både hvidkål og rødkål i salaten da det giver et godt bid, så finstrimlet hvidkål blev en af basis ingredienserne i denne meget vellykkede salat.


















  • En god håndfuld fint strimlet hvidkål (kan nemt strimles med en ostehøvl)
  • 1 halv, lille groft hakket blomkål
  • En håndfuld frosne, grønne bønner
  • En håndfuld groft hakkede hasselnødder
  • Sorte oliven
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Groft salt
Til dressingen:
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk Akasie honning
  • 1 spsk sennep
  • salt
  • peber
Jeg svitsede presset hvidløg og de frosne, grønne bønner i olivenolien og dryssede lidt salt over. Bønnerne blandede jeg sammen med hvidkålen, blomkålen, hakkede hasselnødder og sorte oliven som jeg havde delt på midten. Ingredienserne til dressingen rystede jeg sammen og hældte over grøntsagerne. Salaten blev serveret til en grillet kylling og børnene fik også en omgang pommes frittes til.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar